2011. július 11., hétfő

Zalavári tájékoztató

A Zalavári egyházközség tábori tájékoztatója

A Zalavári Plébániai hivatal területén lehetőség van táborozásra. A tábort, a Zalavári Katolikus Egyházközösség üzemelteti, és tartja fenn. A terület nagysága, és elrendezése lehetővé teszi az épületen belüli, és épületen kívüli, táborozást is. Az udvaron szép környezetben, sátortábor alakítható ki, melyhez egy komplett egészségügyi blokk, valamint egy konyha tartozik. Szabadtéri tűzrakó hely és egy kézilabda pálya is megtalálható a bekerített udvaron. Az épületben, 4 szobában, 40 fő részére tudunk helyet biztosítani. Ez a szám, pár pótágy berakásával, valamennyivel növelhető. Házon belül, külön egészségügyi blokk található. Az idei évben, csak nyáron fogadunk látogatókat, de tervbe van a téli táboroztatás lehetősége is.
Zalavár abban a szerencsés helyzetben van, hogy nagyon sok a látnivaló. A környék bővelkedik, mint turista látványosságokban, mint programokban. Itt van a színes élővilággal rendelkező Kis-Balaton, valamint a történelmi látnivalók. Vársziget, vár, Récéskúti Bazilika, Szent Adorján Bazilika, a Milleneumi Emlékmű, Szent István Kápolna, Cirill Metód Emlékoszlop, valamint a Kis-Balaton ház, amely múzeumként is működik.
Mintegy 15 km-re található Keszthely, ahol a Helikon Kastély Múzeumban, egész évben fogadják a vendégeket. Megtekinthető a főúri életforma, valamint egy hintó kiállítás, és az új épületben pedig, Vadásztrófea, és egy modell vasút kiállítás, ami egy egész szintet kapott. Ugyancsak Keszthelyen van a Balaton Múzeum, és a Baba Múzeum, valamint a Marcipán Múzeum. A városban lehetőség van strandolásra is, a Városi strandon, illetve a Helikon strandon.
Zalavár, és Keszthely közt Rendszeres távolsági buszközlekedés van, ami biztosítja az utazást. Akik esetleg nem félnek egy kissé hosszabb kirándulástól, azoknak a figyelmébe ajánlanám a Sümegi várat, vagy a Szigligeti várat. Mindkét hely 40-42 km-re van tőlünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése